Η φαρμακευτική εταιρία Pfizer ξεκίνησε στο Βέλγιο την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με στόχο να έχει κατασκευάσει 100 εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένοντας την έγκρισή του από τις αρμόδιες αρχές, όπως μεταδίδει η Daily Mail, η οποία παρουσιάζει σχετικό βίντεο.

Σχετικά με το 2021, η φαρμακοβιομηχανία σχεδιάζει την κατασκευή 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων. Κάθε ασθενής θα χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, φιλοξενώντας δηλώσεις του Βρετανού επικεφαλής της Pfizer, ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για την γραμμή παραγωγής.

«Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτή τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. Αυτή τη στιγμή, γίνονται δοκιμές σε 44.000 ανθρώπους. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τον Νοέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει αίτηση στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του εμβολίου.