Ο κορωνοιός προκαλεί τρόμο από όπου και αν περνάει. Ήδη η Μαδρίτη και το Λονδίνο διανύουν το χειρότερο ξέσπασμά του ιού ακόμη και από τη Λομβαρδία της Βόρειας Ιταλίας, με τους θανάτους από την Covid -19 να διπλασιάζονται ανά δύο ημέρες!

Την ώρα που η Ισπανία ξεπερνούσε σε θανάτους ακόμη και την Κίνα –με 738 νεκρούς σε μία ημέρα, μια νέα ανάλυση δείχνει ότι ο αριθμός των θανάτων σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά κατά πολύ το μέσο ποσοστό θνησιμότητας των χωρών τους.

Στο Λονδίνο οι θάνατοι διπλασιάζονται κάθε δύο ημέρες, ενώ στο σύνολο της Βρετανίας κάθε τρεις, όπως δείχνει έρευνα που δημοσιεύουν οι Financial Times. Μάλιστα αυτή την στιγμή στον πλανήτη έχουν νοσήσει πάνω από 415.000, ενώ έχουμε και 18.000 νεκρούς ανά την υφήλιο.

Στην Ισπανία οι ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν ανθρωπιστική βοήθεια από το ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφθασε τους 2.700 και τα κρούσματα πλησιάζουν τα 40.000.

Η πρωτεύουσα Μαδρίτη όμως απαριθμεί 1.535 θανάτους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού ποσοστού στην Ισπανία. 

Μαδρίτη και Λονδίνο είναι τα νέα επίκεντρα της πανδημίας του κορωνοϊού με την καμπύλη εμφάνισης των θανάτων να διπλασιάζεται ανά 48ωρο.