Όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, ένα ακόμη μέλος της ρωσικής Kυβέρνησης είχε νοσήσει με Covid-19.

Παράλληλα, ανέφερε ότι και τα μέλη της Kυβέρνησης που είχαν νοσήσει αναρρώνουν σταδιακά και αρχίζουν και πάλι να εργάζονται.

Πρόκειται για τον Yπουργό Επιστήμης και Ανώτατης Παιδείας Βαλέρι Φάλκοφ, στον οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος απευθυνόμενος, κατά την διάρκεια της βιντεοδιάσκεψης με θέμα τις νέες γενετικές τεχνολογίες, είπε : «Φυσικά ήθελα να σας ρωτήσω Βαλέρι Νικολάγιεβιτς, πως νοιώθετε; Δεν είναι μυστικό ότι ο Βαλέρι Νικολάγιεβιτς μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, ανάρρωσε».

Με κορωνοϊό είχαν διαγνωσθεί πρόσφατα ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο Υπουργός Κατασκευών Βλαντίμιρ Γιάκουσεφ, η Υπουργός Πολιτισμού Όλγα Λιουμπίμοβα, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν βρίσκεται από τις 30 Απριλίου υπό ιατρική παρακολούθηση και νοσηλεύεται σε ένα από τα νοσοκομεία της Μόσχας και οι γιατροί δηλώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται θετικά. Η Υπουργός Πολιτισμού ανέλαβε και πάλι καθήκοντα, ενώ ο υπουργός Κατασκευών πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά συνεχίζει κατ’ οίκον την θεραπεία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ