Δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν ακόμη και για αυτά που μεταξύ τους συμφωνούν οι υψηλόβαθμοι διαπραγματευτές για το νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, στις διαπραγματεύσεις της Κυριακής 2 Αυγούστου, σχολιάζει το POLITICO.

Οι ενδείξεις που υπάρχουν προδιαγράφουν την πραγματική απόσταση μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την επίτευξη ενός κοινού πλαισίου συμφωνίας.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ πρέπει να νικήσουν τον COVID-19, την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ένα ζήτημα για το οποίο ο σαστισμένος υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ήταν αμετακίνητος για την ύπαρξη συμφωνίας.

Η Πελόζι κατηγόρησε επίσης, τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας ότι «εμποδίζει» τις ενισχυμένες παροχές ανεργίας για δεκάδες εκατομμυρίων Αμερικανών, οι οποίοι, σύμφωνα με την ακριβή γλώσσα του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μάρκ Μίντοους, περιγράφονται ως Δημοκρατικοί.

Η Πελόζι υποστηρίζει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία βρίσκονται σε σύγχυση για τις παροχές ανεργίας, ενώ οι Δημοκρατικοί είναι ενωμένοι στην υποστήριξή τους.

Ωστόσο, ο Μίντοους επεσήμανε ότι μόνο οι Δημοκρατικοί ψήφισαν κατά της εβδομαδιαίας παράτασης της παροχής των 600 δολαρίων στη Γερουσία, την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ