Τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό έχασαν το τελευταίο 24ωρο 743 άνθρωποι στις ΗΠΑ, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 3.603.

Οι πληροφορίες προκύπτουν από το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 186.101 από 163.539 που πήραν πριν από μία ημέρα.


Στην επίσημη ιστοσελίδα του CDC αναφέρεται ότι μένει να επιβεβαιωθούν οι αριθμοί των νεκρών των τελευταίων ημερών από κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ, με σκοπό να προστεθούν στον συνολικό απολογισμό των θανάτων από τον ιό.

Ο προστατευτικός εξοπλισμός για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης έχει σχεδόν εξαντληθεί, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

την ίδια στιγμή, το κλείσιμο των παιδικών χαρών στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, αυστηροποιώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Τα θύματα του οποίου αγγίζουν τα 2.000 στην πολιτεία. Το μέτρο επεκτείνει εκείνο που ανακοίνωσε χθες (31 Μαρτίου) ο Δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο για το κλείσιμο 10 παιδικών χαρών της πόλης, όπου άνθρωποι συνωστίζονταν.

«Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν αυτό το μήνυμα και ακόμη δεν το έχουν πάρει, εξακολουθούμε να βλέπουμε πολλές περιπτώσεις με πολύ μεγάλη πυκνότητα από νέους ανθρώπους», είπε ο κυβερνήτης.

«Οπότε θα πάρουμε πιο δραστική δράση. Θα κλείσουμε τις παιδικές χαρές της Νέας Υόρκης». Πρόσθεσε πως οι ανοικτοί χώροι σε πάρκα θα παραμείνουν διαθέσιμοι για τον κόσμο να “περπατούν, να τους βλέπει λίγο ο ήλιος”.

Παράλληλα είπε πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης πρέπει να “γίνει πιο επιθετική” για να επιβάλει την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Στον καθημερινό απολογισμό των θυμάτων του ιού, ο Κουόμο τόνισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία του αυξήθηκε σε 83.712 από 75.795 που ήταν χθες, με τους θανάτους να φτάνουν τους 1.914 από τους 1.550.

«Η μόνη ελπίδα για μια πολιτεία σε αυτό το σημείο είναι η ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ανταποκριθεί με επιτυχία», κατέληξε ο κυβερνήτης.