Νέο ημερήσιο ρεκόρ με 235 θανάτους λόγω του νέου κορωνοϊού σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στο Ιράν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η ισλαμική δημοκρατία είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία στη Μέση Ανατολή, με τα κρούσματα και τους θανάτους λόγω του COVID-19 να έχουν αυξηθεί σημαντικά από τότε που ξεκίνησε η χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις στα μέσα Απριλίου.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λάρι ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού έφθασε τα 296.273 και ο αριθμός των νεκρών τους 16.147. «Τις τελευταίες 24 ώρες χάσαμε 235 από τους συμπατριώτες μας λόγω της Covid-19», δήλωσε η ίδια.

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί κάλεσε το Σάββατο τους Ιρανούς να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εφαρμόζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια των επερχόμενων μουσουλμανικών εορτών.

Ο υφυπουργός Υγείας Ιράζ Χαρίρτσι, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το Σάββατο, κάλεσε τους πολίτες να μην επισκεφθούν την ιερή πόλη της Μασχάντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε αύξηση 300% στα κρούσματα της COVID-19 κατά τη διάρκεια ενός μήνα.

Από τα τέλη αυτού του μήνα, μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν την Έιντ αλ-Αντχα. Φέτος η Σαουδική Αραβία θα περιορίσει τον αριθμό των εγχώριων προσκυνητών που παρακολουθούν το χατζ, το μεγάλο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα, για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ