Περισσότεροι από 100 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή το τελευταίο 24ωρο στο Ιράν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για όγδοη συνεχή ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 10.239, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με 2.628 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 217.724, εκ των οποίων οι 177.852 έχουν ιαθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σίμα Σαντάτ Λάρι στην κρατική τηλεόραση.

Η σημαντική αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων και θανάτων την εβδομάδα αυτή έρχεται σε συνέχεια της σταδιακής άρσης των περιορισμών που ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου.

Η Λάρι ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες 109 άνθρωποι έχασαν τη ζώη τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 10.239.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι προειδοποιούν τακτικά ότι μπορεί να επιβληθούν εκ νέου περιορισμοί εάν δεν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα συνεντεύξεις με πολλούς ασθενείς σε νοσοκομεία που δήλωσαν ότι μολύνθηκαν με τον ιό αφού παρευρέθηκαν σε γαμήλια γλέντια, αγρυπνίες και άλλες συναθροίσεις.

Ο Αλιρεζά Ζαλί, επικεφαλής της κυβερνητικής Ομάδας Δράσης για τον Κορωνοϊό στην Τεχεράνη, δήλωσε ότι εκτιμάται πως έως το 20% των κατοίκων της πρωτεύουσας ίσως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η πρωτεύουσα του Ιράν έχει πληθυσμό 9 εκατ. κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ