Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ αυξήθηκε στους 22.400 χθες Πέμπτη, καθώς επιβεβαιώθηκαν 356 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο απολογισμός των θυμάτων του COVID-19 αυξήθηκε στους 309 νεκρούς, από 308.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε στους 47 (+1) από το σύνολο των 186 ασθενών οι οποίοι παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κρίθηκε πως έχουν αποθεραπευθεί έφθασε τους 16.007 (+67).

Ωστόσο, ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανερχόταν χθες σε 6.084· είναι ο υψηλότερος που καταγράφουν οι αρχές από την 3η Μαΐου.

Νωρίτερα χθες Πέμπτη 25 Ιουνίου, ειδική διυπουργική επιτροπή ενέκρινε την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στις παραθαλάσσιες πόλεις Μπατ Γιαμ και Ασντόντ, εξαιτίας του υψηλού δείκτη θνητότητας ο οποίος καταγράφεται σε αυτές, όπως ενημέρωσαν με κοινό δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και το υπουργείο Υγείας.

Η κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει κλείσιμο των σχολείων, απαγόρευση των συγκεντρώσεων περισσοτέρων από δέκα ανθρώπων και την αυστηρότερη εφαρμογή των γενικών περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ