Ισραήλ: Συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις το Ισραήλ - Κατά της κατάπαυσης ο Νετανιάχου

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο που χειρίζεται τον κορωνοϊό, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να διορίσει έναν επαγγελματία της δημόσιας υγείας για να αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης. Η είδηση έγινε γνωστή από το γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ τα κρούσματα στο Ισραήλ αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ, όπου πραγματοποιούνται τακτικά διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, με τους πολίτες να καταγγέλλουν τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση της επιδημίας, αλλά και των επιπτώσεών της από την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Παράλληλα αυξήθηκαν οι εκκλήσεις για τον διορισμό ενός συντονιστή για την αντιμετώπιση της επιδημίας, μία θέση η οποία τελικά δόθηκε στον Ρόνι Γκάμζου, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ιατρικού κέντρου Sourasky στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Ο καθηγητής Γκάμζου διαθέτει χρόνια διοικητικής εμπειρίας στον τομέα της υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι πρόσφατα το Ισραήλ επαιρόταν για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την επιδημία, όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνεται μετά την άρση του lockdown στα τέλη Μαΐου, ενώ μεγάλη αύξηση σημείωσε και το ποσοστό ανεργίας τους τελευταίους μήνες, ξεπερνώντας το 20%.

Η χώρα των περίπου 9 εκατομμυρίων κατοίκων είχε καταγράψει περισσότερα από 56.000 κρούσματα μέχρι χθες και 430 θανάτους.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερά πάνω από τα 1.000, με την Τρίτη να καταγράφονται 2.000 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ