Τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό έχασαν στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο 285 άνθρωποι, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα από τον ιό στους 27.967.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 205.463, ενώ ταυτόχρονα 75.945 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες (29 Απριλίου) το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 203.591 και είχαν χάσει την ζωή τους 27.682 άνθρωποι, ενώ 71.252 είχαν θεραπευθεί.

1.694 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και συνολικά 18.149 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.708 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 214 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μείωση του αριθμού των νεκρών.

Έχασαν τη ζωή τους 38 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα αύξηση ρεκόρ, με 2.382 ανθρώπους που έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για 27η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι δεν έχει φτάσει, ακόμη, η στιγμή, για ολική επιστροφή στην καθημερινότητα κι αντέκρουσε την κατηγορία ότι αγνοεί τον ρόλο της βουλής και της γερουσίας.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας έκανε γνωστό, σήμερα, ότι ο αριθμός των θετικών στον ιό, είναι πιθανώς, από δέκα μέχρι και είκοσι φορές υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς που έχουν καταγραφεί, λόγω του ότι πολλοί ασθενείς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Για τον λόγο αυτό, οι επιστήμονες οι οποίοι συμβουλεύουν την ιταλική Κυβέρνηση συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι βασικής σημασίας να παραμείνει ο δείκτης μετάδοσης του ιού κάτω από την μονάδα.

Επιβάλλεται, κατά συνέπεια, η διατήρηση πολλών μέτρων προστασίας, ώστε να μην καταγραφεί νέο κύμα του ιού, πριν το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ