Λόγω των θανάτων που σημειώθηκαν από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, τα ράφια των σούπερ μάρκετ άρχισαν να αδειάζουν.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Μιλάνου έσπευσαν να εφοδιαστούν με βασικά υλικά, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν άδεια ράφια και ουρές πελατών να περιμένουν στα ταμεία. Χαρτομάντιλα, γάντια και απορρυπαντικά είναι είναι πλέον δυσεύρετα.

Πανομοιότυπες σκηνές καταγράφηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε πολλά σημεία πώλησης μεταξύ του Μιλάνου και των γειτονικών δήμων, με τους πελάτες φορτωμένους με δύο ή και τρία καρότσια και με μεγάλες ουρές στα ταμεία.

Μάλιστα, υπάλληλος παραδέχτηκε: «Υπάρχει πάντα κόσμος τις Κυριακές στα σούπερ μάρκετ, αλλά σήμερα είναι πολύ περισσότερος».

«Πήρα όσα μπορούσα, ποτέ δεν ξέρεις, είμαστε τέσσερα άτομα στο σπίτι», λέει ένας πατέρας την ώρα που ψωνίζει από σούπερ μάρκετ.

Από την πλευρά της, η 40χρονη Mαρτίνα είπε: «Ο κόσμος ψωνίζει λες και είμαστε σε πόλεμο. Ψωνίζω συχνά τις Κυριακές, αλλά σήμερα παρατήρησα πάρα πολύ κόσμο. Οι κονσέρβες και τα αποξηραμένα τρόφιμα έχουν σχεδόν τελειώσει. Τα γάντια εξαντλήθηκαν, όπως και το απολυμαντικό τζελ».

Ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό στη συγκεκριμένη χώρα έχει φτάσει τους έξι, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περισσότερα από 200.

Το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας έχει ήδη ακυρωθεί, ενώ η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη εκτάκτων μέτρων, θέτοντας σε καραντίνα χωριά της Βόρειας Ιταλίας όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού.