Τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό έχασαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία 323 άνθρωποι, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό στη χώρα σε 27.682.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 203.591, ενώ 71.252 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες (28 Απριλίου) το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 201.505, είχαν χάσει τη ζωή τους 27.359 άνθρωποι, ενώ 68.941 είχαν θεραπευθεί.

1.795 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, συνολικά, 19.210 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.652 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι σταθερός, με 5 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μείωση του αριθμού των νεκρών.

Έχασαν τη ζωή τους 59 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα και οι ιασθέντες είναι 6 λιγότεροι. Οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για εικοστή έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σήμερα η ιταλική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου οι διάφορες περιφέρειες της χώρας θα μπορούν να αποφασίζουν την κατά τόπους επαναλειτουργία επιχειρήσεων και υπηρεσιών, βάσει της μείωσης των κρουσμάτων.

Αυτό, όμως, θα πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό στις κύριες κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της Ρώμης και από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας. Διαφορετικά, τα αρμόδια Υπουργεία θα προσφεύγουν δικαστικά, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ