Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προσπάθησε να το πει όσο πιο απλά γίνεται. Κανείς δεν είναι άτρωτος και οι νέοι νοσούν κι οφείλουν να σέβονται εαυτούς και τους γύρω τους.

Οπως τονίζει σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο υπουργός Υγείας, ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει στα 36 έτη.

Οι λοιμωξιολόγοι «φωνάζουν» εδώ και πολλές μέρες ότι η νεολαία δεν θα πρέπει να παίρνει τόσο αψήφιστα τον κορωνοϊό και με αφορμή τις εκκλήσεις τους, ο υπουργός ανέβασε το παρακάτω μήνυμα στο twitter:

«Η επικινδυνότητα του κορωνοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια…».

Το μήνυμα αυτό του Υπουργού, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία παρατηρείται έκρηξη της πανδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την τελευταία εβδομάδα, μόνο στα χώρα μας τα κρούσματα αγγίζουν τα 1.000, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της 27 χρονης που διασωληνώθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο κ. Κικίλιας μάλιστα, είχε κάνει έκκληση και πριν από μερικές ημέρες, κυρίως προς τους νέους, με αφορμή την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού.