Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκαν 36 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων 30 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, ενώ τα έξι κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», ταξιδιώτες που διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Τα 28 από αυτά τα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σιντζιάνγκ και δύο στην επαρχία Λιαονίνγκ, όπως ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση.

Δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν άλλοι 21 ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού, με τους 12 εξ αυτών να χαρακτηρίζονται «εισαγόμενες» περιπτώσεις.

Ακόμη 17 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 800 ασθενείς, οι 36 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 84.464 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ