Κολομβία: Τραγικό ρεκόρ 465 νέων θανάτων εξαιτίας της COVID-19

Το κολομβιανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 7.018 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 813.056 συνολικά.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τους 25.488 νεκρούς στη χώρα των Άνδεων, καθώς άλλοι 192 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Σύμφωνα με κολομβιανούς γιατρούς, τον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί κλινική δοκιμή θεραπείας βλαστοκυττάρων σε ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.

Στην κλινική δοκιμή αυτή «αρχικά θα συμπεριληφθούν 40 ασθενείς, οι 20 από τους οποίους θα υποβληθούν στη θεραπεία» με τα βλαστοκύτταρα και οι υπόλοιποι 20 «θα λάβουν την καλύτερη θεραπεία που μπορούμε να προσφέρουμε μέχρι σήμερα», και κατόπιν «θα γίνει σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων (ασθενών) για να δούμε αν και κατά πόσο μπορούμε να μειώσουμε τη θνητότητα», εξήγησε ο επιδημιολόγος Σαντιάγο Σαλδαριάγα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ