Κορωνοϊός - Κούβα: Πάνω από 1.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.052 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ υπέκυψαν στον ιό 8 ακόμα ασθενείς.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει τους 985 νεκρούς επί συνόλου 145.567 μολύνσεων μέχρι εδώ.

Τα 1.011 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η πρωτεύουσα Αβάνα, το επίκεντρο της επιδημίας, κατέγραψε 421 μολύνσεις, ενώ ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 373,9 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, παραμένοντας πάντως ο υψηλότερος στη χώρα.

Για να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο πλήττει τη νήσο από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας της Κούβας άρχισε τη 12η Μαΐου μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Η εκστρατεία επεκτάθηκε πέρα από την πρωτεύουσα, στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου 2,2 εκατ. πολίτες ως αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ