Τη ζωή του από τον νέο κορωνοϊό έχασε ένας ακόμη άνθρωπος σήμερα (3 Απριλίου) στην Κύπρο, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό στη χώρα στους 13.

Το τελευταίο θύμα του Covid-19 είναι ένας άνδρας ηλικίας 64 ετών, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο ανέρχονται στα 40, όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές το απόγευμα της Παρασκευής.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 396, περιλαμβανομένων των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών, των οποίων η αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-1, είναι τα 66 έτη, ενώ οι θάνατοι αφορούν το 86% άνδρες και το 14% γυναίκες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο είναι 40 από σύνολο 668 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 29 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 2 άτομα από ταξίδι, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα εννέα άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα 396 περιστατικά εντοπίστηκαν μετά από διεκπεραίωση 9.347 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Λεμεσού και από ιδιωτικά εργαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ