Στη Λιβύη, το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 404 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — ο αριθμός αυτός αποτελεί θλιβερό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα — με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην εμπόλεμη χώρα να ανέρχεται επισήμως σε 4.879.

Το Κέντρο εξήγησε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι οι διαγνώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της εξέτασης των δειγμάτων 2.144 υπόπτων περιπτώσεων.

Ως εδώ, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη Λιβύη έχουν φθάσει τους 107 (+8), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό ανακοινώθηκε στη Λιβύη τον Μάρτιο.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι αποφάσισε να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει για 10 ημέρες και κατέστησε υποχρεωτικό οι πολίτες να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, διαμηνύοντας ότι στους παραβάτες αυτής της σύστασης θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, ένας από τους ελάχιστους θεσμούς της Λιβύης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, δεν θεωρείται πως αντανακλούν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση, καθώς στη χώρα επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 2011, το σύστημα υγείας είναι πρακτικά διαλυμένο, ενώ οι ένοπλες συγκρούσεις κλιμακώθηκαν την άνοιξη του 2019.

Στα τέλη Ιουλίου, οι περισσότεροι από τους περίπου εκατό μετανάστες που διασώθηκαν από τις αρχές της Μάλτας στη Μεσόγειο αφού εγκατέλειψαν με βάρκα τη Λιβύη διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ