Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρχών στα μπαρ όλης της Ελλάδας, ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται όταν δεν τηρούνται προβλεπόμενα τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Evima, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και κατόπιν καταγγελίας ότι στα μπαρ της παραλίας της Κύμης υπάρχει συνωστισμός, η αστυνομία έβαλε λουκέτο σε μπαρ για 15 ημέρες για συνωστισμό. Επίσης, επιβλήθηκε και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, μετά από ελέγχους της αστυνομίας σε δύο μπαρ στη Χαλκιδικής διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων, οπότε «σφραγίστηκαν» για 15 ημέρες.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, με έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού, με σημαντικότερο την καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους