Πρωτοφανή πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 44%, σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, όπως αναφέρει το «Automotive News Europe».

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον τρίτο μήνα της χρονιάς ανήλθαν στις 254.684 μονάδες.

Η επίδοση του περασμένου Μαρτίου ήταν τόσο χαμηλή που συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη επίδοση στις πωλήσεις που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 1999.

Μεγάλη είναι η πτώση τον περασμένο μήνα και σε άλλες μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Οι πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά της Ευρώπης, υποχώρησαν κατά 38%, ενώ στη Γαλλία οι πωλήσεις έπεσαν κατά 72%, καθώς οι αντιπροσωπείες έκλεισαν τις πόρτες τους με εντολή της Κυβέρνησης στα μέσα του μήνα.

Στην Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορωνοϊού, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 85%, καθώς η αγορά σταμάτησε για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Η ζήτηση στην Ισπανία, η οποία επίσης χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία, υποχώρησε κατά 69%, λόγω των μέτρων της ισπανικής Κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ