Πάνω από 5.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν προέτρεψε τους Γερμανούς πολίτες να δείξουν μεγαλύτερη προθυμία για εμβολιασμό, αφού είναι άκρως απαραίτητος για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε σημερινή (7 Ιανουαρίου) τηλεοπτική συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τόνισε: «Οι κίνδυνοι αυτού του εμβολιασμού είναι κατά πολύ μικρότεροι από τους κινδύνους της ίδιας της μόλυνσης».

Ενώ πρόσθεσε: «Όλα τα εμβόλια έχουν εγκριθεί κανονικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μέσω διαδικασιών έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουμε κάνει εκπτώσεις με την ασφάλεια των εμβολίων. Μπορούμε να τα εμπιστευθούμε.

Οι εμβολιασμοί είναι απολύτως χρήσιμοι. Δεν προστατεύουν μόνο τους ίδιους τους ανθρώπους, αλλά αποτελούν επίσης μια σημαντική συμβολή ώστε εμείς, ως κοινωνία, να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας είπε επίσης πως «δεδομένης της αρχικής έλλειψης του εμβολίου, είναι σωστό να εμβολιαστούν πρώτα οι ηλικιωμένοι και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ωστόσο, υπάρχει σαφής δέσμευση της καγκελαρίου και πολλών υπουργών ότι θα εμβολιαστούν και αυτοί». Ο ίδιος υπολογίζει ότι θα εμβολιαστεί «στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, όταν εγκριθούν όλα τα εμβόλια».

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι εθελοντικός στη Γερμανία.