Ωστόσο ήδη από το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα θα μπορούμε να μεταφερθούμε σε όποιο σημείο του νομού θέλουμε, με τον κωδικό 6 στο SMS. Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις (SMS με κωδικός 6 για σωματική άσκηση) αυτή τη στιγμή, είναι ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές επιτρέπονται μόνο για επισκέψεις σε καταστήματα και σε κομμωτήρια (SMS στο 13032).

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στις 18:00 τα νέα μέτρα, όσον αφορά στη χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα πρόκειται να ανακοινωθεί ότι δεν θα χρειάζεται από τη Δευτέρα του Πάσχα να στέλνουμε SMS για την εστίαση. Επιπλέον, ίσως ανακοινωθεί και η πλήρης κατάργηση των SMS στο 13033.

Επίσημα οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης.

Παρ όλα αυτά, ήδη από το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα μπορούμε να μεταφερθούμε σε όποιο σημείο του νομού επιθυμούμε, με την αποστολή του αντίστοιχου SMS.