«Όχι» των λοιμωξιολόγων σε άνοιγμα mall και κέντρων αισθητικής

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως προκαλεί το «όχι» των λοιμωξιολόγων στο να ανοίξουν εμπορικά κέντρα αλλά και κέντρα αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Στην επιτροπή, που συνεδριάζει αυτήν την ώρα, τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας φαίνεται πως είναι αυτά που βάζουν «στοπ» για την ώρα σε ενδεχόμενο άνοιγμα, καθώς χθες καταγράφηκε αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για τη Βόρεια Ελλάδα καθώς η κατάσταση της πανδημίας φέρνει μνήμες από τον περασμένο Νοέμβριο και για αυτόν τον λόγο, πραγματοποιείται έκτακτη επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγειας, Γιάννη Κωτσιόπουλου, προκειμένου να συντονίσει το επιχειρησιακό σχέδιο για τα νοσοκομεία που πιέζονται.

Χθες, για πρώτη φορά το 2021, οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 100 σε μια ημέρα και ο αριθμός των διασωληνωμένων σημείωσε και πάλι αύξηση, με 819 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται σε αυτή την κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και εάν οι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν πτωτική τάση, τα νούμερα των διασωληνωμένων και των θανάτων θα συνεχίσουν να είναι σε υψηλό επίπεδο αφού χθες η πληρότητα των ΜΕΘ COVID σε όλη την Ελλάδα ήταν στο 87%.

Οι επιστήμονες τονίζουν, πως σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων από τη Δευτέρα, να φανεί μια πρώτη εικόνα διασποράς ώστε τα μεγαλύτερα ανοίγματα να είναι περισσότερο ελεγχόμενα.