Χορηγία ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει το σύστημα υγείας της Ονδούρας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Τεγκουσιγκάλπα χθες Τετάρτη.

Παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλει για μήνες η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, τα νοσοκομεία της χώρας δυσκολεύονται ολοένα περισσότερο να διαχειριστούν τον αριθμό των ασθενών.

Οι αρχές έχουν καταγράψει 988 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 35.345 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έως αυτό το στάδιο.

Το ποσό των 80 εκατ. ευρώ «θα κατανεμηθεί στον τομέα της υγείας» σε «μέτρα για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας», να στηριχθούν «οι θέσεις εργασίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αλεσάντρο Παλμέρο, ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Ονδούρα.

Αναλυτές υπολογίζουν ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η οικονομία της Ονδούρας θα υποστεί συρρίκνωση από 2,9% ως 3,9% το τρέχον έτος ενώ θα χαθούν 500.000 θέσεις εργασίας.

Ήδη, το 62% του πληθυσμού της Ονδούρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments are closed.