Κορωνοϊός-Ουκρανία: Σταθερή αύξηση κρουσμάτων-θανάτων | κορωνοϊός e1595666802467

Η Ουκρανία καταγράφει σταθερή ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες και το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην βγει εκτός ελέγχου η επιδημία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 1.453 στις 6 Αυγούστου, νέο ημερήσιο ρεκόρ από την αρχή της επιδημίας. Η Ουκρανία ανακοίνωσε 1.318 περιστατικά για τις 5 Αυγούστου και 1.271 για τις 4 Αυγούστου. Ανακοίνωσε επίσης αύξηση στον αριθμό των νεκρών.

«Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και κάθε μέρα καταγράφουμε ρεκόρ”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ, σημειώνοντας ότι αυξάνονται οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων. «Σε τι αριθμούς χρειάζεται να φθάσουμε για να σκεφθούμε τη συμμόρφωση με τους κανόνες;».

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφθασε τα 78.261, συμπεριλαμβανομένων 1.852 θανάτων και 43.055 ασθενών που ανάρρωσαν. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στη δυτική Ουκρανία και την πρωτεύουσα Κίεβο.

Η Ουκρανία επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς τον Μάρτιο, αναστέλλοντας τις συγκοινωνίες, τη λειτουργία καφέ και εστιατορίων και απαγορεύοντας τις δημόσιες εκδηλώσεις, αν και τον Μάιο προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ