Κορωνοϊός: Πιθανό να ανακοινωθούν πάνω από 3.000 κρούσματα και σήμερα

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.215 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και 46 επιπλέον θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 484.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί η εικόνα έδειχνε να είναι λίγο καλύτερη από χθες καθώς τα κρούσματα κυμαίνονταν σε αριθμούς από 300 έως 400 πιο κάτω από την χθεσινή ημέρα την ίδια ώρα. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εικόνα αυτή δεν θα ανατραπεί αφού τα τεστ πλέον είναι καθημερινά πάνω από 60.000. Όπως και να έχει η εικόνα αυτή δείχνει ότι είμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταγράψουμε και νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 3.000 κρούσματα. 

Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι οι οποίοι θα εξετάσουν όλα τα δεδομένα και την Παρασκευή θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις προκειμένου να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τι πρέπει να ακολουθήσει.

Πάντως, κορυφαίοι επιστήμονες έχουν σταματήσει από χθες να μιλούν με ημερομηνίες για άνοιγμα της αγοράς και άρσης των μέτρων με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη να μιλά ακόμα και για παράταση του lockdown για έναν μήνα