Θεμιστοκλέους: Έρχεται «ράλι» εμβολιασμών - Ποιοι παίρνουν σειρά - Συστάσεις για τις εγκύους

Tην ερχόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου σειρά για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού παίρνουν οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 55-59.

Το Σάββατο 24 Απριλίου ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 50-54. Η πλατφόρμα του εμβολιασμού έχει ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό των ραντεβού για τους πολίτες, ηλικίας από 18 έως 59 ετών, που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, η ειδική πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Όπως έχει αποσαφηνίσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το άνοιγμα είναι σταδιακό και συναρτάται από το νόσημα.

Η συγκεκριμένη ομάδα εκτιμάται ότι περιλαμβάνει 800.000 άτομα. Βάσει της προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και η ηλικιακή ομάδα 55-59.

Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 50-54.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έχει επίσης αναφέρει πως «αν όλα κινηθούν βάσει σχεδίου και τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε να φτάσουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε και νεότερους συμπολίτες μας».