Η Premier League, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η EFL (διοργανώτρια αρχή των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών) προχώρησαν σήμερα στην απόφαση παράτασης του λουκέτου στο αγγλικό ποδόσφαιρο ως το τέλος του Απριλίου.

Η απόφαση ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, λόγω των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν στη Βρετανία και την Ευρώπη συνολικά από τον κορωνοϊό.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ενώ τονίστηκε ότι θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις, προκειμένου να μετριαστεί η ζημιά από τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Μάλιστα, η κοινή τους ανακοίνωση αναφέρει ότι θα υπάρξει ομαδική δουλειά, για να βρεθούν λύσεις. Η δε επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα συμβεί μόνο όταν θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη δημόσια υγεία. Οι συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση:

«Η Premier League, η EFL και η PFA συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της τρέχουσας αναστολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Αγγλία και συμφώνησαν να συνεργαστούν για να φθάσουν σε κοινές λύσεις.

Τα πρωταθλήματα δεν θα ξαναρχίσουν μέχρι τις 30 Απριλίου το νωρίτερο, θα το κάνουν μόνο όταν είναι ασφαλές και οι συνθήκες το επιτρέψουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.