Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις της Σοφίας Ζαφειροπούλου, αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Μιλώντας σε εκπομπή του «Real Fm», η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο αναφέρθηκε στον πανικό που έχει σκορπίσει στην πόλη η εξάπλωση του φονικού ιού.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ένας Ιταλός γιατρός επισκέφθηκε την Ελλάδα πριν από 20 ημέρες για ένα συνέδριο δερματολογίας, εν συνεχεία μετέβη στη Γερμανία και επιστρέφοντας στη χώρα του, βρέθηκε θετικός στον ιό!

Συγκεκριμένα, η κα Ζαφειροπούλου δήλωσε: «O γιατρός παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο λοιμώξεων, έγινε το τεστ και παρουσίασε θετικότητα στον ιό. Η κατάστασή του είναι πάρα πολύ καλή, αντιμετωπίζεται η θεραπευτική αγωγή ως πνευμονία. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι πρέπει να κάνουμε όλες τις εξετάσεις σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Εύχομαι η πατρίδα μου να μην αντιμετωπίσει το δράμα που ζούμε. Το Μιλάνο ζει μία κατάσταση semi normal. Έχουμε κλείσει προληπτικά σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία, το Duomo, η Σκάλα του Μιλάνο, οτιδήποτε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Μετά τις 6:00 το απόγευμα δεν έχουμε pub, δεν έχουμε μπαρ, κινηματογράφους αλλά είναι ανοικτά οι ταβέρνες, τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια».