Ποινές κάθειρξης σε ζευγάρι στη Ρωσία που κατηγορείται για διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Λετονίας

Το 70% των Ρώσων έχει περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα, λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM).

«Εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών περιόρισαν τις επαφές τους με άλλα άτομα, παραμένουν στο σπίτι τους ή έχουν φύγει σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 28% και συγκεκριμένα από τις 26 Μαρτίου», επισημαίνει το VICIOM στην ανακοίνωση του.

Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πλένει τα χέρια του ή χρησιμοποιεί αντισηπτικά, ποσοστό κατά 2% μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε καταγραφεί πριν πέντε ημέρες.

Το 21%, δηλαδή ένας στους πέντε, φοράει μάσκα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε από τις 26 Μαρτίου κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Το 15% των Ρώσων αερίζει τους χώρους διαμονής του, σε σχέση με το 10% που είχε καταγραφεί πριν πέντε ημέρες.

Επίσης το 12% αποφεύγει τις συναθροίσεις, για παράδειγμα αποφεύγει τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας και τους χώρους εκδηλώσεων. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε πέντε ημέρες.

Το 8%, δηλαδή σχεδόν ένας στους δέκα, προσπαθεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα παίρνοντας βιταμίνες ή ιατρικά σκευάσματα, ενώ προσέχει την υγεία του.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ 26 και 30 Μαρτίου σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, με την μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ