Κορωνοϊός: Σε νέα χαλάρωση μέτρων προχωράει η κυβέρνηση

Είναι αλήθεια πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες και γι’ αυτό τον λόγο οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο ακόμα και για 5.000 κρούσματα τη μέρα τον Νοέμβριο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ουσιαστικά πρόκειται για… ένα ακόμα βήμα προς την ελευθερία, τουλάχιστον για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η νέα δέσμη χαλάρωσης των μέτρων θα περιλαμβάνει αύξηση της πληρότητας σε ΜΜΜ, μεγάλα εμπορικά κέντρα, καθώς και χώρους παιδικής αναψυχής.

Η νέα χαλάρωση των μέτρων

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει στο τραπέζι καμία συζήτηση για χρήση διπλής μάσκας, ούτε στους δρόμους, αλλά ούτε και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση της πληρότητας στα ΜΜΜ στο 85%, από το 65% που βρίσκεται σήμερα.

Κορωνοϊός: Σε νέα χαλάρωση μέτρων προχωράει η κυβέρνηση | %CE%BC1

Αντίστοιχα, τα μέτρα -ως προς τα τετραγωνικά- χαλαρώνουν και στα σούπερ μάρκετ, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, την εστίαση και γενικότερα του κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, όπου πλέον η αναλογία θα είναι 1 άτομο, ανά 2 τ.μ., τη στιγμή που μέχρι σήμερα είναι 1 άτομο ανά 5 τ.μ. Κορωνοϊός: Σε νέα χαλάρωση μέτρων προχωράει η κυβέρνηση | %CE%BC2

Επιπλέον, στους χώρους παιδικής αναψυχής θα είναι ένα παιδί ανά 5 τ.μ., τη στιγμή που μέχρι σήμερα είναι ένα παιδί ανά 15 τ.μ.

Κορωνοϊός: Σε νέα χαλάρωση μέτρων προχωράει η κυβέρνηση | %CE%BC3

Φυσικά, η παραπάνω χαλάρωση των μέτρων θα συνοδεύεται από πολύ αυστηρούς κανόνες για τη χρήση της μάσκας σε όλους τους παραπάνω χώρους. Τα μέτρα αναμένεται -κατά πάσα πιθανότητα- να ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη.

Έκκληση Τσιόδρα για εμβολιασμό

Την ίδια στιγμή, ο Σωτήρης Τσιόδρας στην επανεμφάνισή του, μετά από αρκετό καιρό, στις ενημερώσεις για τον κοροναϊό, χτύπησε ηχηρό καμπανάκι για τους μήνες που έρχονται που θα είναι δύσκολοι όπως είπε και εξ αιτίας του καιρού αλλά και των νέων ιών που θα εμφανιστούν.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι τα εμβόλια έσωσαν 8.500 ζωές, ενώ έδωσε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα κάθε εμβολίου.

Όπως τόνισε πως η χώρα μας θα είχε καταγράψει 8.400 περισσότερους θανάτους αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια, ενώ άλλοι 5.530 πολίτες θα είχαν διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή 1.200 άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν μέχρι τον Ιούλιο είχε εμβολιαστεί το 95% των ενήλικων πολιτών .

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε αναλυτικά τα ποσοστά προστασίας ανά εμβόλιο τα οποία είναι εντυπωσιακά, τόσο στην προστασία έναντι θανάτων όσο και της διασωλήνωσης . Το εμβόλιο της Pfizer προστατεύει κατά 90% από το θάνατο, κατά 97% της Moderna, της AstraZeneca 94% και κατά 72% της Johnson & Johnson.

Μάς περιμένει δύσκολος χειμώνας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε χαραλτηριστικά πως : «χώρες μπαίνουν σταδιακά σε ένα μεγάλο τέταρτο κύμα το οποίο θα το δούμε και εδώ στην πατρίδα μας με την εποχικότητα. Όσο περισσότεροι είμαστε εμβολιασμένοι, τόσο λιγότερες θα είναι οι επιπτώσεις της νόσου στην πατρίδα μας».