Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Σερβία.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 292 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 2.200 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

Επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική κατέληξαν και έτσι οι θάνατοι από τον κορωνοϊό έφτασαν τους 58.

Διασωληνωμένοι είναι 101 ασθενείς. Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό συνολικά 8.852 άνθρωποι.

Ανησυχητικό θεωρείται το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό.

Σήμερα μόνο, στην καρδιοχειρουργική κλινική «Dedinje» βρέθηκαν θετικοί στον ιό 67 γιατροί και νοσοκόμοι, εκ των οποίων οι έξι παρουσιάζουν συμπτώματα και νοσηλεύτηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Συνολικά στη Σερβία έχουν νοσήσει μέχρι σήμερα 160 μέλη του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επισκέφθηκε την πόλη Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία, όπου αναμένεται τις επόμενες ημέρες έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της μαζικής επιστροφής από το εξωτερικό, πριν από δύο εβδομάδες, κατοίκων της περιοχής.

Στο Βελιγράδι 16 συνεργεία της υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιοχημικής Άμυνας (ABHO) των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων άρχισαν να απολυμαίνουν νοσοκομεία και δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ