Κορωνοϊός: Σταμάτησε να δέχεται ασθενείς το Θριάσιο

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω της ραδαίας αύξησης των εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά και του αριθμού των διασωληνωμένων που αυξάνονται συνεχώς. 

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το Θριάσιο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς, την ώρα που οριακή είναι η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. 

Κοντοζαμάνης: Τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα πάρουν και περιστατικά covid

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, με θέμα «Να επιταχθεί τώρα το “Ερρίκος Ντυνάν” για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ από περιστατικά covid-19», ανέφερε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει και περιστατικά covid.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η μάχη αυτής της περιόδου είναι «η μητέρα των μαχών», και σε αυτή τη μάχη είναι ενωμένες όλες οι δυνάμεις της Υγείας. Είναι ένα, ενιαίο Σύστημα Υγείας: ο κρατικός τομέας, ο ιδιωτικός τομέας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, όλο το προσωπικό, δίνουν τη μάχη προκειμένου να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κινδύνους. Ο αν. υπουργός Υγείας ανέφερε μάλιστα ότι (αυτό το διάστημα) το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του, αλλά παραμένει όρθιο και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει να έχει κάθε πολίτης.