Κορωνοϊός: Στις 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Στις 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών κατά του κορωνοϊού.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είπε πως σήμερα έχουν γίνει μέχρι στιγμής 62.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς.

Η Μαρία Θεοδωρίδου έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για μόλυνση των παιδιών και των εφήβων, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική, ενώ τόνισε πως κινδυνεύουν επίσης και οι ανεμβολίαστοι μεγαλύτερης ηλικίας. Η ίδια έκανε λόγο για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους.