Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ξάνθη, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και τρεις θάνατοι χθες (16 Ιουνίου).

Η λήψη περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Ιάσμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης αποφασίστηκε, έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, είναι τα ακόλουθα:

-Οι πολίτες θα πηγαίνουν με ραντεβού σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ.

-Θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.

-Απαγορεύεται και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου για 14 ημέρες.

Τα μέτρα για τον οικισμό του Αγιάσμου του Δήμου Ιάσμου

-Απαγορεύονται δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων.

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών καθημερινά από τις 21:00 ως τις 07:00 της επομένης.

-Απαγορεύεται η μετάβαση κατοίκων εντός και εκτός Αγιάσμου.

-Γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή.

-Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Θα υπάρχει λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Ιάσμου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Αγίασμα και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

-Θα ληφθεί μέριμνα της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

-Θα γίνεται κάθε αναγκαία ενέργεια από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ανωτέρω οικισμού καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών  από άλλες περιοχές εντός και εκτός  οικισμού .

-Η υπάρχει λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του ανωτέρω οικισμού από τον Δήμο Ιάσμου στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

-Τα εν λόγω επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, δηλαδή από 16-06-2020 και ώρα 21:00 έως και 23-06-2020 και ώρα 21:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.