Τι κάνουν οι ροκ μπάντες όταν ξεμένουν από έμπνευση και κατ επέκταση δεν μπορούν να γράψουν νέα τραγούδια; Λανσάρουν ένα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο η κινηματογραφική βιομηχανία και βρήκε έναν παρόμοιο τρόπο για να το λύσει…

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού ανάγκασε τους κινηματογράφους στις περισσότερες χώρες του κόσμου να κλείσουν τον Μάρτιο, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Από την άλλη, οι εταιρείες παραγωγής ανέβαλαν τα γυρίσματα των ταινιών που θα προβάλονταν φέτος το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι σινεφίλ να μην έχουν τι να παρακολουθήσουν.

Οι κινηματογράφοι άνοιξαν και πάλι, με τους ιδιοκτήτες τους να προβάλλουν τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών.

Στις ΗΠΑ, οι ταινίες που παίχτηκαν πολύ την τελευταία εβδομάδα ήταν οι εξής: The Goonies, Jurassic Park, Back to the Future και Grease. Συνολικά, οι εισπράξεις που έκαναν οι κινηματογράφοι από την προβολή των προαναφερθεισών ταινιών δεν ξεπέρασαν τα 150.000 δολάρια.

Στην Κίνα, θραύση έκανε για μία ακόμα φορά η ταινία του 2014, Interstellar, η οποία προβλήθηκε ξανά στις αίθουσες στις 2 Αυγούστου και έκανε εισπράξεις 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε μία μέρα! Στην ίδια χώρα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεύτερη και με εισπράξεις 1,5 εκατομμύριο δολάρια έρχεται η ταινία Dolittle.

Σημειώνεται ότι οι αίθουσες στην Κίνα άνοιξαν στις 20 Ιουλίου, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, ενώ γέμισαν μόνο στο 30% της χωριτικότητάς τους. Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να προβληθεί η ταινία ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφικά λίθος που κυκλοφόρησε το 2001.

Πηγή: qz.com