Έξι και όχι επτά είναι τελικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, με το τελευταίο θύμα να είναι ένας άνδρας 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι είχε πεθάνει μια γυναίκα με ογκολογικά από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από τα ιταλικά ΜΜΕ, τελικά ο θάνατός της δεν οφείλεται στον κορωνοϊό.

Οι περισσότεροι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, τονίζουν οι ιταλικές αρχές.

Τα κρούσματα του ιού στην Ιταλία είναι πλέον 230, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Αργότερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Υπενθυμίζεται, ότι στη γείτονα χώρα επικρατεί πανδαιμόνιο στα σούπερ μάρκετ, λόγω των κρουσμάτων που έχουν ξεσπάσει, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για ανθρώπους που ψωνίζουν λες και η χώρα διανύει περίοδο πολέμου.

Παράλληλα, σήμερα (Δευτέρα 24/2) κατέπλευσε στην Πάτρα πλοίο από την Ιταλία, με τις Αρχές να έχουν στείλει κλιμάκια προκειμένου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τέλος, έντονη ανησυχία έχει προκληθεί από τις δηλώσεις της Σοφίας Ζαφειροπούλου, προέδρου της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, σχετικά με Ιταλό γιατρό που επισκέφθηκε τη χώρα μας, όντας φορέας του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός και οι κλοπές

Το πανδαιμόνιο που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του κορωνοϊού, φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται ορισμένοι επιτήδειοι, καθώς μπαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων και τους ληστεύουν, με πρόσχημα την ασθένεια (προβάλουν ως δικαιολογία ότι πρέπει να τους επισκεφθούν)! Για το λόγο αυτό ο Ερυθρός Σταυρός κάνει έκκληση στους πολίτες να μην ανοίγουν σε κανέναν!

«Φταίει η Ιταλία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα»

Εν τω μεταξύ, ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΟΥ κατηγόρησε ευθέως την ιταλική κυβέρνηση για την εξάπλωση του ιού στη χώρα.

«Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα. Πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών.