Κορωνοϊός: Τι σκέφτονται στην κυβέρνηση για τις επόμενες εβδομάδες

Το ζήτημα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων απασχολεί έντονα την κυβέρνηση, δεδομένου ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και ότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. Η πλευρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επιθυμεί να αρθεί το lockdown όσο πιο σύντομα γίνεται, με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μεταξύ άλλων, στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, με σκοπό να αποσυμπιεστούν οι πολίτες από τους περιορισμούς.

Βέβαια, προϋπόθεση για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση είναι να υπάρξει πτώση ή και σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Επίσης, σημαντικό εργαλείο για να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακίνησες ίσως αποτελέσουν και τα self tests.

Οι πολίτες θα μπορούσαν να δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ, να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση και εφόσον τους ζητηθεί να την επιδεικνύουν στις αρμόδιες αρχές.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο ελεύθερης μετακίνησης για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι στην κυβέρνηση επικρατεί η λογική ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού δεν θα έπρεπε να αδικούνται.

Όσον αφορά στην εστίαση, η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους. Όπως και να χει, το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας τόσο για τους εργαζομένους όσο και πελάτες. Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα να επιβληθεί μειωμένο ωράριο λειτουργίας.