Οξυγόνο χορηγήθηκε στον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Ο Τζόνσον θα παραμείνει στο νοσοκομείο και σήμερα, καθώς εισήχθη χθες με «επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού», δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο St. Thomas στο Γουεστμίνστερ στις 8 χθες το βράδυ, κατόπιν συμβουλής του γιατρού του, καθώς συνέχισε να έχει υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ωστόσο, η εφημερίδα Times του Λονδίνου ανέφερε πως στον Μπόρις Τζόνσον χορηγήθηκε οξυγόνο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με άλλα βρετανικά δημοσιεύματα, η κατάσταση της υγείας του δεν έχει επιδεινωθεί, αλλά δεν έχει υποχωρήσει, με τον υψηλό πυρετό να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.

«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειαστεί»

Με σημερινές δηλώσεις του, ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ τόνισε ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός «πηγαίνει καλά» και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του.

«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10», πρόσθεσε ο Τζένρικ αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.