Συγκινητικό είναι το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έχει διανεμηθεί στα αιγυπτιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο.

Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζόναθαν Κοέν εκφράζει την ευγνωμοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Αίγυπτο και τον λαό της για την ιατρική βοήθεια που εστάλη, με απόφαση του Αιγυπτίου Προέδρου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός στη χώρα.

«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, μια γενναιόδωρη δωρεά όπως αυτή που μόλις κάνατε είναι ένα μεγάλο σύμβολο της αλληλεγγύης μας και της αξίας που αποδίδετε στη στρατηγική μας συνεργασία.

Εκ μέρους ενός ευγνώμονος έθνους, σας ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρέσβης, καταλήγοντας με τη λέξη «σούκραν» που σημαίνει «ευχαριστώ» στα αραβικά.

Το στρατιωτικό αεροπλάνο που εστάλη ήταν φορτωμένο με μεγάλες ποσότητες ιατρικής βοήθειας, φαρμάκων και προστατευτικών στολών.

Στις 4 Απριλίου, η Αίγυπτος είχε αποστείλει ιατρική βοήθεια και στην Ιταλία, παρουσία μάλιστα και της Υπουργού Υγείας της χώρας Χάλα Ζέγιεντ, η οποία δέχτηκε τις ευχαριστίες της Ρώμης για τη συμπαράσταση του Καΐρου στον ιταλικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ