Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους περισσότερους από 80 εκατομμύριο πολίτες της χώρας του να εφαρμόσουν μια «εθελοντική καραντίνα» και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία ανέβηκε σε 92.

Ο Τούρκος Πρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε την διακοπή όλων των διεθνών πτήσεων, τονίζοντας πως συμβούλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συγκροτηθούν στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης αν κριθεί αναγκαίο.

Πλέον, θα απαιτείται ειδική άδεια του κράτους για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν υπεραστικά ταξίδια εντός της Τουρκίας και όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ευέλικτο σύστημα εργασίας για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να μείνουν περισσότεροι πολίτες στα σπίτια τους. Επίσης, κλείνουν στο κοινό από το σαββατοκύριακο πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε νέα δραστικά μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης μετακινήσεων καθώς και πως 12 πόλεις και χωριά τέθηκαν σε καραντίνα.