Σοκ έχει προκαλέσει στη γείτονα χώρα η ανακοίνωση της Μπεσίκτας, ότι εντόπισε 8 κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα. Παίκτες, φροντιστές, προπονητικό επιτελείο και υπάλληλοι υποβλήθηκαν στα προβλεπόμενα τεστ, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ανησυχητικά. Για ευνόητους λόγους, η τουρκική ομάδα δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των νοσούντων.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό εμφάνισης του ιού στο τουρκικό ποδόσφαιρο, καθώς μόλις χθες η Ερζουρούμσπορ (ομάδα δεύτερης κατηγορίας) ανακοίνωσε 11 κρούσματα, με τον αμυντικό της ομάδας, Γιουσούφ Ασέρ, να ξεσπά: «Ευχαριστούμε την ομοσπονδία! Τι άλλο περιμένετε; Σήμερα 11 άτομα μολύνθηκαν από τον ιό στην ομάδα μας σε μερικές ημέρες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στους 20».

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν ιδρώνουν το… αφτί της ομοσπονδίας, η οποία ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και πάλι στις 12 Ιουνίου, παρά την αντίθετη γνώμη σημαντικών ποδοσφαιρικών μορφών της χώρας, όπως ο προπονητής της Γαλατασαράι, Φατίχ Τερίμ, ο οποίος νόσησε από τον κορωνοϊό, όμως κατάφερε να τον ξεπεράσει.