Αύξηση των υιοθεσιών κατέγραψε καταφύγιο ζώων στο Βέλγιο, από τότε που ξεκίνησε η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Το Βέλγιο διανύει ήδη την τέταρτη εβδομάδα καραντίνας, με τα εστιατόρια, τα καφέ και πολλά καταστήματα να είναι κλειστά, ωστόσο, οι Αρχές επέτρεψαν στο «Sans Collier» να παραμείνει ανοικτό.

Ο διευθυντής του καταφύγιου Σεμπάστιαν ντε Γιόνε είπε ότι καταγράφεται αύξηση 15% στις υιοθεσίες, πτώση 25% στον αριθμό των ζώων των οποίων το καταφύγιο αναλαμβάνει τη φροντίδα και διπλασιασμός του ενδιαφέροντος από τους ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι.

«Η καραντίνα είναι για εμάς, θα μπορούσε να πει κανείς, θετική για τις υιοθεσίες, διότι ένας αριθμός ανθρώπων που σκεφτόταν για μήνες ή χρόνια το ενδεχόμενο να υιοθετήσει, θεωρεί ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να το κάνει και να πάρει ένα ζώο», εξήγησε ο Γιόνε.

Όμως, το προσωπικό του καταφύγιου ξεχωρίζει εκείνους που δεν είχαν δείξει προηγουμένως ενδιαφέρον και, για παράδειγμα, πήραν τηλέφωνο για να πουν ότι έχει νόημα για εκείνους να έχουν έναν σκύλο συντροφιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σε αυτήν την περίπτωση «θα πρέπει να απαντήσουμε «όχι». Να το ξανασκεφτούν και ίσως να επιστρέψουν. Είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να σκεφτεί σοβαρά κανείς για να κάνει», τόνισε ο διευθυντής του «Sans Collier».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ