Σε όλη την περιφέρεια των Βρυξελλών η χρήση προστατευτικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους από σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της εξάπλωσης της COVID-19, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 50 ανά 100.000 κατοίκους οδήγησαν στη λήψη της απόφασης. Από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 12 ετών, αλλά και όσοι κάνουν βαριές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και κατά τη διάρκεια άσκησης.

Από τις 2 έως τις 8 Αυγούστου καταγράφηκαν 663 κρούσματα στις Βρυξέλλες, κατά 242 περισσότερα σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Η χρήση μάσκας ήταν ήδη υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους από τις 11 Ιουλίου για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Η γενίκευση του μέτρου αυτού στις 19 κοινότητες της περιοχής των Βρυξελλών εξηγείται από το γεγονός ότι ξεπεράστηκε το όριο των 50 μολύνσεων καθημερινά από SARS-CoV-2 ανά 100.000 κατοίκους (περισσότερα από 600 νέα κρούσματα ημερησίως στην περιοχή αυτή των περίπου 1,2 εκατομμυρίου κατοίκων), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ