Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάσθηκε από βρετανικό δικαστήριο ένας άνδρας που έκλεψε ιατρικό υλικό από ασθενοφόρο και στη συνέχεια επιτέθηκε σε άνδρα της ασφάλειας.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα (2 Απριλίου) από την Αστυνομία. Το βράδυ του Σαββάτου, ο 35χρονος άστεγος Μαρκ Μάνεϊ έκλεψε έναν σάκο που περιείχε υλικό προσωπικής προστασίας κατά του κορωνοϊού που προοριζόταν για το ιατρικό προσωπικό.

Σε αυτό περιλαμβάνονταν μάσκες, στολές και απολυμαντικό υγρό. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, αρκετά από αυτά τα υλικά δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν λόγω της μόλυνσής τους.

Όταν παρενέβησαν οι άνδρες της ασφάλειας για να τον σταματήσουν, εκείνος επιτέθηκε εναντίον ενός εξ αυτών και εκστόμισε ρατσιστικές ύβρεις εναντίον ενός άλλου.

Μετά τη σύλληψή του παραπέμφθηκε σε δίκη για κλοπή και διακεκριμένη επίθεση και καταδικάσθηκε τη Δευτέρα σε εξάμηνη φυλάκιση από την έδρα του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο.

Το συμβάν τούτο καταγράφεται ενώ οι ενώσεις που εκπροσωπούν γιατρούς και νοσηλευτές διαμαρτύρονται για την έλλειψη σε μάσκες και στολές για να προστατεύεται το ιατρικό προσωπικό από τον ιό.

Όμως, οι αστυνομικές Αρχές πρόσφατα έχουν ανακοινώσει κι άλλα περιστατικά έκνομης συμπεριφοράς που συνδέονται με την πανδημία που σαρώνει τη χώρα.

Ένας 23χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους από το δικαστήριο του Μπάρνλεϊ (στη βόρειο Αγγλία) γιατί έφτυσε επανειλημμένως δύο αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν για μέθη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η αστυνομία του Λάνκασαϊρ.

«Είναι μία ιδιαίτερα επιθετική κι επικίνδυνη παράβαση σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι καλό που τα δικαστήρια παίρνουν στα σοβαρά τα επεισόδια τούτα», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Χθες, άλλος ένας άνδρας καταδικάσθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου γιατί έβηξε πάνω σε έναν αστυνομικό που τον έλεγχε, ομοίως υποστηρίζοντας πως πάσχει από κορονοϊό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Για παρόμοιο παράπτωμα καταδικάσθηκε και την περασμένη εβδομάδα ένας άνδρας στη Βόρειο Ιρλανδία, όταν ύστερα από καταγγελία για οικιακό συμβάν μετέβη σπίτι του η Αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ