Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 40.000 νέα κρούσματα

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες (7 Οκτωβρίου) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 40.701 κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα τον τελευταίο μήνα, ενώ υπέκυψαν 143 ασθενείς.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 137.417 νεκρούς επί συνόλου 8.046.390 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο πρόσωπα τα οποία απεβίωσαν μέσα σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Στα νοσοκομεία της Βρετανίας νοσηλεύονταν χθες 6.817 ασθενείς.

Τα δεδομένα ανακοινώθηκαν ενώ οι χώρες που βρίσκονται στη λεγόμενη «κόκκινη λίστα», κάτι που σημαίνει πως στους ταξιδιώτες που προέρχονται από αυτές επιβάλλονται υποχρεωτικά περιορισμοί, μειώθηκαν σε μόλις επτά (Παναμάς, Κολομβία, Βενεζουέλα, Περού, Ισημερινός, Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία).

Πάνω από το 85% των Βρετανών άνω των 12 ετών έχει λάβει μια δόση εμβολίου, ενώ πάνω από το 78% έχει λάβει και τη δεύτερη, κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία για την πορεία της εθνικής εκστρατεία ανοσοποίησης. Πρακτικά όλα τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ