Την ώρα που τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσα και νέα περιστατικά κορωνοϊού κατακλύζουν τις ΜΕΘ, δυστυχώς οι κουρασμένοι πολίτες δείχνουν να μην συμμερίζονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Εκτός αυτού, στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου φαίνεται να αναζητούν την πρόκληση εντάσεων για μια φορά ακόμη, μετά από όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Τα κορωνοπάρτι που διοργανώνουν στα κρυφά συγκεκριμένα άτομα υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθούν σε πεδίο συγκρούσεων με τους αστυνομικούς.

Η χαλάρωση των μετακινήσεων το Σάββατο και ενώ τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τις 2.000, έφεραν τον κόσμο να ξεχυθεί στους δρόμους και τα κορωνοπάρτι.

Χθες, Παρασκευή, η αστυνομία περικύκλωσε από νωρίς την πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, όπου ο συνωστισμός αποτελούσε τις τελευταίες ημέρες καθημερινό φαινόμενο. Και τα κατάφερε, αφού για πρώτη φορά εδώ και καιρό, η πλατεία έμεινε άδεια όλο το βράδυ.

Ενδεικτικό είναι πως το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες κόσμου είχε στήσει αυτοσχέδιο πάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ενώ δεν έλειπε ούτε ο Dj από το σκηνικό!

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και το Σάββατο μετά από τον πανικό που προκλήθηκε δεν άλλαξε τίποτα, με όλες τις πλατείες της πρωτεύουσας να είναι πλημμυρισμένες από εκατοντάδες νέους.

Δυστυχώς όλα αυτά τα φαινόμενα συνηγορούν πως αργά ή γρήγορα, η χαλάρωση θα… πάει περίπατο, καθώς το σύστημα υγείας δεν σηκώνει τέτοιου είδους εικόνες.