Η υπόθεση με την αρπαγή θησαυρού από ένα θαμμένο τενεκέ που είχε κρύψει ένας 52χονος στο κοτέτσι, εξιχνιάστηκε, καθώς τους δράστες, πρόδωσαν τους «χρυσοδάκτυλους» αλλοδαπούς εργάτες τα εμβάσματα στο Πακιστάν και την Ινδία.

Στα χέρια της αστυνομίας λοιπόν βρίσκονται οι δυο αλλοδαποί, ένας Ινδός και ένας Πακιστανός που κατηγορούνται για την κλοπή 165.000 ευρώ από  στο πριν από λίγες ημέρες.

Μετά την καταγγελία του 52χρονου οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ερεύνησαν μεθοδικά την υπόθεση και κατάφεραν μετά από πληροφορίες να φθάσουν στη συμμορία που διέπραξε την αρπαγή, κατά το χρονικό διάστημα από 28-8-2020 έως 26-9-2020 και να ταυτοποιήσουν τέσσερα μέλη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μετά από έρευνα σε ένα κοντέινερ στο Κορωπί που έμεναν οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν 1.875 ευρώ, πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Τα μέλη της συμμορίας μάλιστα που κατηγορούνται για την κλοπή έκαναν μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα. Αυτό σημαίνει ότι ένα αρκετά μεγάλο μέρος από τα 165.000 έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό.  Να σημειωθεί πως εκτός από τους δράστες συνελήφθησαν τρεις ακόμη αλλοδαποί για πλαστογραφία εγγράφων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.