Με διοικητικές αλλαγές η  Kosmocar Α.Ε., καθώς  ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας  Στήβεν Σίρτης(φωτό), αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου,  ενώ θα παραμείνει Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Kosmocar  και Karenta.

Παράλληλα, ολοκληρώνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο τριών ετών στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Kosmocar ,  ο Αντώνης Μαυριδόγλου, αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου  και γίνεται Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Karenta.

Ταυτοχρόνως,  με τα καθήκοντά του αυτά, αναλαμβάνει τον ρόλο του Συμβούλου των Μετόχων, αναφορικά με τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάλιστα, ο κ. Μαυριδόγλου  εφαρμόζοντας την τελευταία τριετία, σύγχρονες μορφές διοίκησης, συνέβαλε στη σημαντική ανάπτυξη της εταιρείας και στη θέση της στην αγορά και σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων,

ενώ υπήρξε πρωτεργάτης στην περαιτέρω αναβάθμιση του κοινωνικού αποτυπώματος,  με σειρά ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ήταν από τους βασικούς συντελεστές υλοποίησης του έργου «Astypalea: Smart & Sustainable Island», της πρωτοβουλίας του Volkswagen Group και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Karenta Διονύσης Μπατιστάτος, μετά από  έξι  περίπου επιτυχημένα χρόνια, ανέλαβε  καθήκοντα γενικού διευθυντή επί Εμπορικών Θεμάτων και Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing Volkswagen, στην Kosmocar.

Τέλος, ο μέχρι πρότινος  διευθυντής πωλήσεων και Marketing της Volkswagen, Νικόλαος Πρέζας,  αποχώρησε από την εταιρεία, για προσωπικούς λόγους. Η Kosmocar, ευχαρίστησε  τον κ. Πρέζα για την προσφορά του  και  εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές του δραστηριότητες.

Σημειώνεται πως η Kosmocar A.E., είναι ο Επίσημος Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα στην Ελλάδα, καθώς και των μοτοσυκλετών Ducati σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επιπροσθέτως είναι  Επίσημος Έμπορος και  Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής Bentley, Εισαγωγή και Εμπορία e-Bikes μέσω της Kosmoride και Lamborghini Service Center για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι με έτος ίδρυσης το 1970, η Kosmocar Α.Ε είναι ο Επίσημος Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda, Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα στην Ελλάδα καθώς και των μοτοσυκλετών Ducati σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης, είναι Επίσημος Έμπορος και Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής Bentley και Lamborghini Service Center για όλη την Ελλάδα.

Σε όλο αυτό το διάστημα η εταιρία  κατάφερε να χαράξει μία εντυπωσιακή πορεία στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους πελάτες-κατόχους των δημοφιλών μαρκών που εκπροσωπεί.

Είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα στον χώρο του αυτοκινήτου που ήδη από το 1970 ανέπτυξε ένα πλήρες δίκτυο ολοκληρωμένων συγκροτημάτων 3 σημείων (πωλήσεις, service, ανταλλακτικά).

Το 2020 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας και την έναρξη της συνεργασίας της με την Volkswagen AG., αρχικά με την αντιπροσώπευση της Volkswagen και στη συνέχεια της Audi, το 1977.

Το 2006 η Kosmocar ανέλαβε την εκπροσώπηση της Bentley στην Ελλάδα, με την έναρξη της συνεργασίας με τη Lamborghini να ακολουθεί το 2008.

Το 2012, λίγους μόνο μήνες μετά την απόκτηση της θρυλικής κατασκευάστριας εταιρείας μοτοσικλετών Ducati από την Audi AG, η Kosmocar  προσθέτει και τη Ducati στο χαρτοφυλάκιο των μαρκών της, με τη Skoda να ακολουθεί τον Ιούνιο του 2016.