Αμετανόητη η Σιλιάνοφσκα: Ευχαρίστησε τον Πάπα «εκ μέρους των Μακεδόνων»

Εξακολουθεί να αποκαλεί τη χώρα της σκέτο «Μακεδονία», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σιλιάνοφσκα

Απανωτές είναι οι προκλήσεις της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, η οποία επιμένει να μην αποκαλεί την χώρα της με το όνομα που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ανάρτησή της, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των πολιτών της “Μακεδονίας”, όπως καταχραστικά έγραψε, παραβιάζοντας τη Συμφωνία.

«Ήταν τιμή μου να γνωρίσω τον Ποντίφικα σήμερα. Ευχαρίστησα την Αγιότητά του για την αποφασιστικότητά του να επιδιώκει την ειρήνη στον κόσμο και να υπερασπίζεται τους φτωχούς του κόσμου. Εκ μέρους όλων των πολιτών της Μακεδονίας τον ευχαρίστησα για τη στήριξη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Σιλιάνοφσκα έχει δείξει από την πρώτη ημέρα της εκλογής της, τις προθέσεις της παρά τις αντιδράσεις που προκαλούν σε Αθήνα και Βρυξέλλες οι προκλητικές δηλώσεις της. Στην ορκωμοσία της αποκάλεσε ξανά την χώρα της Μακεδονία αντί για Βόρεια Μακεδονία, ενώ σκοπιανά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας της προέδρου, δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Στην κατηγορία «Πρόεδρος» αναφέρεται επίσης απλά «Πρόεδρος» χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης.

Βέμπερ: Το VMRO να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. κάλεσε την ηγεσία του VMRO- DPMNE «να σεβαστεί πλήρως τις δεσμευτικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί με συνέπεια το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”».

«Η τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για εμάς στο ΕΛΚ» σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media, υπογραμμίζοντας ότι διαφορετικά η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει και η ΕΕ δεν θα το δεχτεί αυτό.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν